עולם השוקולד: עוגת שוקולד מעולה

עוגת שוקולד

אם אתם מחובבי השוקולד, הכתבה הזו היא בשבילכם. אם עוד לא מצאתם את עוגת השוקולד המנצחת ואתם מחפשים את הפתרון האולטימטיבי, הכנו עבורכם את רשימת עוגות השוקולד על פי ייעודן בחיים. 

מתכוננים ליום ההולדת של הילדים? נסו את עוגת השוקולד המטריפה שאין ילד שלא התאהב בה.  יש לכם מצרכים בסיסיים ואתם לא רוצים להתפשר על הטעם? הכנו עבורכם מתכון לעוגה מנצחת מחמישה מוצרים בלבד! 

בראוניז מחמישה מוצרים? כן, זה אפשרי

אומרים שבראוניז הם המנחמים האולטימטיביים לרגעי עצבות: הם מחממים את הלב, ממתיקים את האווירה והופכים את החיים להרבה יותר אווריריים. ומה השוס הגדול? את כל המתכון מכינים בקערה אחת בלבד. בלי בלאגן, בלי לכלוך במטבח ובלי לשטוף אינסוף כלים: הבראוניז האלה יכולים להציל אתכם ברגע האחרון ולהפוך כל ערב להצלחה מסחררת.

רכיבים:

200 גרם שוקולד מריר

¾ כוס שמן

4 ביצים גדולות

כוס סוכר

200 גרם קמח

4 עוגיות אוראו קצוצות

לשיפור: 

חמאת בוטנים

אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

כבר מההתחלה מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מרובעת. בשלב הבא שוברים את חפיסת השוקולד לקערה המתאימה למיקרוגל ומכניסים למשך דקה או דקה וחצי ובכל מקרה, עד שאין גושים. לשוקולד המומס מוסיפים את השמן ומערבבים במהירות גבוהה. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר, בכל פעם רק ביצה אחת ובהדרגה. הערבוב המהיר מבטיח שהביצים לא תיקרשנה. בשלב הבא מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב במהירות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב בתנועת קיפול ומכניסים לתבנית. את התבנית מכניסים לתנור למשך 25-30 דקות לאחר ששדרגתם את הבראוניז שלכם עם אוראו או אגוזים. את התבנית מוציאים כשאפשר להכניס לבראוניז קיסם והוא יוצא נקי.

עוגת שוקולד נוטלה

אוהבים נוטלה? (טוב, מי לא..), זו בדיוק העוגה שתגרום לכם להתאהב בשוקולד מחדש. תוך 20 דקות עבודה תוכלו ליהנות מפינוק חם ומתוק הנימוח בפה ומעורר את כל החושים. איך מכינים?

רכיבים

150 גרם חמאה

¾ כוס סוכר לבן

3 ביצים

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח מנופה

½ שקית אבקת אפיה 

1 שמנת מתוקה

לבלילת השוקולד

2 כפות אבקת קקאו

4 כפות נוטלה

לציפוי

1 שמנת מתוקה

2 חפיסות שוקולד מריר

הוראות הכנה

מקציפים בקערה חמאה וסוכר למשך שתי דקות. מוסיפים ביצים ואת תמצית הווניל לאט לאט ובהדרגה. בנפרד, מערבבים קמח ואבקת אפייה. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח ואת השמנת המתוקה בהדרגה ולסירוגין – פעם קצת מהקמח ופעם קצת מהשמנת המתוקה.

מוציאים ¾ מתוך הבלילה לקערה חיצונית ומערבבים עם הקקאו והנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה וחומה. לתוך תבנית עגולה שופכים את הבלילה הבהירה ומעליה את הבלילה הכהה. מכניסים לתנור שחומם לחום של 130 מעלות למשך 40-50 דקות עד למצב שאפשר להכניס קיסם והוא יוצא נקי.

בזמן האפייה של העוגה אפשר להתפנות להכנת הציפוי:  את השוקולד והשמנת ממסים במיקרוגל ומערבבים טוב לקבלת תערובת אחידה. בתום האפייה מוציאים את העוגה ושופכים עליה את הרוטב. בתיאבון!

עוגת שוקולד שילדים מטורפים עליה

בלי להקציף וללכלך את כל המטבח, בלי כלים מיותרים ובלי לעמוד שעות ארוכות במטבח. עוגת שוקולד שילדים לא יכולים לסרב לה היא הדרך הטובה ביותר לצלוח את יום ההולדת בגן ולקצור מחמאות.

רכיבים

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

3 כפות קקאו

1.5 כוסות סוכר

3 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

לציפוי:

1 שמנת מתוקה

טבלת שוקולד

סוכריות לעיטור

הוראות הכנה

לקערה גדולה שופכים את כל המצרכים ומערבבים עד שאין גושים בכלל. שופכים את הבלילה לתבנית חד פעמית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות אפייה. כעבור 35 דקות, רגע לפני שאתם מתכננים להוציא את העוגה מהתנור, זה בדיוק הזמן להכין את הציפוי: את השמנת המתוקה ממסים במיקרוגל יחד עם השוקולד ומערבבים היטב. מצפים את העוגה ומפזרים מעליה עוגיות, סוכריות וכל טוב.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
שרה אברהם

שרה אברהם

שרה אברהם היא בלוגרית מקצועית בתחומי הצרכנות, פמאי, לייף סטייל ואופנה כבר מעל חמש שנים. לאחר לימודיה באוניברסיטת תל אביב לתואר בספרות, שרה החליטה לאמץ את האהבה לכתיבה ואופנה יחד עם חיבתה לשופינג לצורך כתיבת מאמרים מקצועיים בתחומים אלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *