Home / אוכל ושתייה / הום פרייז

הום פרייז

אם יצא לכם לראות את המנה הזו במסעדות רבות יש לכך סיבה. מדובר באחת המנות האהובות והפופולריות ביותר במסעדות בכל רחבי הארץ. הום פרייז הוא למעשה קוביות תפוחי אדמה מטוגנים המוקפצים ברוטב צ'ילי מתוק/חריף לבחירתכם. עם מעט מאוד מצרכים (וגם תקציב נמוך יחסית) ניתן להפיק כמות יפה מאוד של הום פרייז. מנה נהדרת כתוספת לכל ארוחה בין אם מדובר בארוחת שבת, ארוחת חג או אפילו ארוחת צהריים רגילה. יכולה להתאים מאוד גם לילדים ולכל גיל למעשה. עבודה מינימלית, קל להכנה וטעם מפנק במיוחד. מלבד העובדה שזו אחת המנות הפופולרית ביותר במסעדות רבות ברחבי הארץ ואנשים משלמים עליה מעל 30 שקלים לקערה קטנה של הום פרייז ברוטב צ'ילי הרי שבמחיר כזה ועם כמה דקות של עבודה בבית תוכלו ליהנות מכמות של כמה מנות לכל המשפחה.

מצרכים:

  • 4-6 תפוחי אדמה (לפי הכמות שאתם רוצים)
  • 1-2 בצלים (לא חובה)
  • רוטב צ'ילי מתוק או חריף לבחירתכם (ניתן לשלב גם וגם).
  • חצי כפית פפריקה.
  • ניתן להוסיף גם פלפל שחור למי שירצה בכך.

אופן הכנה פשוט מאוד:

נמלא חצי סיר גדול עם מים ונרתיח אותם. בינתיים נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות (לקלף לפני כמובן) ונוסיף לסיר עם המים הרותחים. ניתן לתפוחי האדמה חצי בישול שלא יהיו רכים במיוחד. נוציא מהמים ונעביר לשקית או קופסא. נקפיא במהלך הלילה (שלב חיוני למרקם הסופי של תפוחי האדמה). כעת קצת לפני ההגשה נרתיח סיר קטן עם שמן עמוק/חצי עמוק. כשהשמן רותח נטגן את קוביות תפוחי האדמה (ללא הפשרה לפני) עד לקבלת צבע זהוב. נחתוך את הבצל לרצועות ונטגן אותו גם כן. לבסוף נעביר את כל תפוחי האדמה לווק/מחבת עם הבצל המטוגן, נשפוך את הפפריקה ורוטב הצ'ילי, נערבב כמו מוקפץ בעדינות במשך דקה-שתיים ונגיש. 

About rachel

rachelirub@gmail.com'

Check Also

דיאטה טבעונית

מהי דיאטה טבעונית?

החלטתם להימנע מצריכה של מזונות מן החי ולעבור לצריכת מזונות מן הצומח? על עקרונות אלו ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.