כל הריון מלווה בתופעות לוואי ובתחושות כאלו ואחרות. חלק מהנשים עוברות את ההריון בקלות יחסית, אחרות מתמודדות עם תופעות ברמות חומרה משתנות. אחת התופעות המטרידות והמעיקות הינה תופעת הבחילות וההקאות בתחילת ההריון. מרבית הנשים מדווחות על בחילות והקאות בעיקר בשליש הראשון של ההריון. לרוב הבחילות מופיעות בשעות הבוקר, אך לעיתים הן מלוות את האישה לאורך כל היום ואפילו מתחזקות בשעות הערב. כל עוד התופעה מתרחשת בגבולות סבירים הן בעצם חלק מכל העניין ואין צורך לעשות דבר. אך כמובן שכאשר יש תופעות קיצוניות של בחילות והקאות בהריון צריך לגשת לבירור ואף לטיפול במידת הצורך.
מתי צריך לדאוג בגין בחילות והקאות בהריון?
במידה ואישה סובלת מבחילות ברמה גבוהה מאוד, מה שגורם לה להקיא שוב ושוב. בחילות שמונעות ממנה לאכול ארוחות מינימליות או לספוג נוזלים, היא עלולה להיכנס למצב של התייבשות וסכנה לה וגם לעובר. כלומר, כל עוד הבחילות לא מונעות לחלוטין תזונה ושתיה, המצב תקין ואין צורך לדאוג. אם אישה לא מצליחה לשתות בלי להקיא, אם היא אינה מצליחה לאכול בכמות מינימלית יש צורך לדאוג ולהפנות אותה לטיפול רפואי. זאת כדי למנוע מצבי התייבשות או ירידה מוגזמת במשקל – תופעה שעלולה להשפיע לרעה על העובר.
בכל מקרה חשוב מאוד להיות מלווים על ידי רופא מומחה שמכיר היטב את התופעה של הייפראמזיס גרבידרום במצב הקיצוני שלה, כך שהאישה תקבל טיפול מתאים ותמיכה לכל אורך תקופת ההריון, במיוחד בשלושת החודשים הראשונים. במרבית המקרים ימליץ הרופא על נטילת תרופות ייעודיות להרגעת הבחילות. התרופות כיום בטוחות לשימוש והן משפיעות יפה על נשים רבות. הללו מספרות על הריון קל יותר ועל תחושה כללית נעימה יותר ללא בחילות והקאות מרובות.